Kutatás

A Zandagortica WiKi wikiből

A kutatás a kutatóintézetekben zajlik. Egy intézet körönként 1 saját felhasználású és 1 eladható kutatási pontot (KP-t) termel. Előbbi határozza meg, hogy milyen űrhajókat, erőműveket építhetsz, és mennyit költhetsz a bolygód épületfejlesztésére, utóbbit pedig a tőzsdén értékesítheted.

A saját felhasználású KP-t kétféleképp hasznosíthatod:

  • Környezetfejlesztésre
  • Technológiák kifejlesztésére

Környezetfejlesztés

Minden bolygó legfeljebb 100%-ig építhető be. Ha ennél többet akarunk építeni, akkor építéstechnológiai kutatási pontokat kell a bolygóra költeni. Ez lecsökkenti az épületek effektív méretét (lábnyomát), így több fér el a bolygón. A költségek a bolygó méretével arányosak, vagyis egy 5M-es bolygó megduplázásához 1 250 000 KP szükséges, egy 10M-eshez 2,5 millió, egy 20M-eshez 5 millió.

További részletek az Építéstechnológia szócikkben találhatók.

Technológiák kifejlesztésére

A Birodalom menüpontban láthatók felsorolva a fejleszthető technológiák. Ezek egy része egyből fejleszthető, másoknak vannak feltételei. Ez utóbbi azt jelenti, hogy előbb más technológiákat kell kifejleszteni, és ha ezek megvannak, akkor lehet nekiállni.

Fejleszteni úgy lehet, hogy a "fejleszt" gombra kattintasz, megadod, hogy hány KP-t szeretnél rákölteni, és leokézod. Ha a ráköltött KP a technológiához tartozó maximumot eléri, akkor elkészült, vagyis felhasználható. Ha egy erőműhöz vagy űrhajóhoz szükséges összes technológiát kifejleszted, akkor onnantól kezdve tudsz építeni ilyen erőművet illetve űrhajót.

Hogy mit mikor fejlesztesz ki, az csak rajtad áll. Érdemes jól meggondolni, merre haladsz, mert a fejlettebb erőműveknek és űrhajóknak komoly KP-igénye van. Amíg eljutsz például a Fúziós reaktorig, más eljuthat a Fulgurig és a Vadászig, így neked ugyan megszűnnek az energiagondjaid, ő viszont sokkal könnyebben ki tud fosztani.

en:Research