Helyettesítés

A Zandagortica WiKi wikiből

A szabályzat értelmében szigorúan tilos belépni más accountjába. Hogy mégis legyen lehetőség helyettesíteni valakit, ha alszik vagy nyaral vagy bármi okból nem tud online lenni, amikor szükséges, mindenki kijelölhet magának egy helyettest a PROFIL menüpontban.

A helyettes a saját jelszavával tud belépni annak az accountjába, akit helyettesít, méghozzá a helyettes_név#helyettesített_név felhasználó névvel.

Példa

Klári beállítja Bélát helyettesnek. Ezek után Béla úgy tud belépni Klárihoz helyettesítésre, hogy login névnek a Béla#Klári összetételt adja meg, jelszónak pedig a saját jelszavát.

A helyettesítés ideje eltárolódik annál, akit helyettesítenek. Helyettesítési időnek csak az számít, amikor a helyettes ténylegesen csinál is valamit a helyettesített accotuntjában. Egy embert egy forduló alatt legfeljebb összesen 24 óráig lehet helyettesíteni. Az eltelt és a hátralévő idő látszódik a profilon. A helyettes az account törlésén és a jelszóváltoztatáson kívül bármit megtehet (pl. levelek írása és olvasása), ezért csak olyan embert állíts be helyettesnek, akiben teljesen megbízol.