Foglalás

A Zandagortica WiKi wikiből

Ha egy flotta megtámad egy bolygót, vagy portyán van ellene, akkor óránként legfeljebb egyszer kifoszthatja, vagyis

NPC (vagyis tulajdonos nélküli) bolygó esetén a zsákmányszerzés elmarad. NPC bolygót percenként lehet támadni, tehát ott a támadási moratórium nem lép érvénybe.

Ha a bolygó morálja 0%-ra csökken, akkor a flotta elfoglalja a bolygót, amennyiben a flotta tulajdonosának belefér a bolygólimitjébe, és a flotta támad, nem portyázik. Ha nem fér bele a bolygólimitbe, vagy a flotta portyázik és nem támad, akkor szuperfosztás történik foglalás helyett.

A bolygón lévő gyárak, a bolygóra költött kutatási pontok és készletek megmaradnak, beleértve a bolygón piaci ajánlatban lévő ajánlatokat is. Ezeket a bolygó új tulajdonosa sajátjaként kezelheti.

A bolygón lévő űrhajók, akár a gyárból, akár visszavont flottákból származnak, megmaradnak.

Bolygó eldobásakor ugyanúgy veszteség keletkezik, mintha elfoglalná valaki. Mivel teljesen védett bolygót is el lehet dobni, foglalni viszont nem, ilyenkor a veszteség 100%-os, vagyis a bolygó resetelődik.

A bolygók a védelmi rendszernél leírtak szerint kapják a bónuszokat a foglalás sorrendjében. Vagyis új bolygó foglalásakor a bónuszok újraszámolódnak.

Ha több flotta is ugyanazt a bolygót támadja, és foglalás történik, akkor a bolygó a flották tulajdonosai közül a legkorábban regisztrálthoz kerül.