Bevezető

A Zandagortica WiKi wikiből

A Zandagort egy ingyenes online sci-fi stratégiai játék. Főbb sajátosságai az összetett játékmenet, a science fiction és az erős közösség.

Miért játszak a Zandagorttal?

Ez egy összetett játék. Időbe telik megtanulni, és még több időbe, hogy profi váljék belőled. Ha ez bejön neked, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod. Mondjuk, ki akarod maxolni a bolygódat? Ügyelj az energiára, élelmiszerre, népességre, az állatokra amiket megeszel, a fákra amiket kivágsz, a természeti erőforrásokra amiket kitermelsz, és az összes termelési láncra, ami ahhoz kell, hogy elérd a csúcsot. Aztán nőjj túl rajta! Fejlessz ki új technológiákat, viselj hadat, köss békét és szövetségeket, kereskedj, kémkedj.

Szereted, ha a tudományos fantasztikumban a tudományon van a hangsúly? Ha egy képzelt világot a fizikai, biológiai, közgazdasági, társadalmi törvényszerűségek uralnak? Akkor ez a te világod.

És végül, de nem utolsósorban, a játéknak erős közössége van. Ez a közösség nem csak a játék fejlesztésében vesz részt, hanem segít a kezdőknek és újoncoknak (a játékon belüli chaten, fórumon és levelezőrendszerben), és ami ennél is fontosabb, építi a játék világát és történetét, szövetkezéssel, hadakozással, árulással, intrikával, sőt fan fiction novellák írásával is.

Mi ez a név, és mi a történet, és mi a lényeg?

Zandagort egy idegen faj vezetője az Androméda Galaxisból. Időnként gonosz hercegként hivatkoznak rá. Ahol a gonosz annyit tesz, hogy megmagyarázhatatlan vágyat érez az emberiség elpusztítására. A játék nem sokkal a (rádiós) kapcsolatfelvétel után kezdődött. Hat hónapig tartott valós időben (600 évig a játék időszámítása szerint), amíg a játékosok felkészültek a háborúra, és megpróbálták egyesíteni az emberi fajt a közös ellenséggel szemben (azzal, hogy egymás ellen harcoltak). De katasztrófával végződött. Egy Zandagort Egyháza nevű szövetség elszabotálta az emberek védelmi erőfeszítéseit, ami a Tejútrendszer teljes pusztulását eredményezte. Ez volt az első szerver.

A következő egy másik galaxisban játszódott, ahova a túlélők menekültek. Öt hónapnyi háború és béke után (ez a szerverek standard hossza) a galaxis nagy része megsemmisült, két bolygó, Rév és Camelot kivételével.

Így már talán érthető a cél: egyesítsd az emberiséget bármily módon (gazdaság, háború, diplomácia), hogy megvédd az otthonunkat Zandagort ellen.

Mondjuk, hogy meggyőztél. Mi kell ahhoz, hogy játszhassak?

Csak egy szimpla böngésző.

Mennyibe kerül?

Semennyibe.

Játszani akarok! Mit csináljak?

Regisztrálj a zandagortica.hu oldalon.


en:Intro