Archív - Vendégstátusz

A Zandagortica WiKi wikiből

A vendégstátusz arról szól, hogy egy tanácsnoknak nem csak a saját szövetségébe lehet bejárása, hanem bármely más szövetségbe is, ahova meghívást kap.

A szövetség részéről ez a következőket jelenti:

  • Aki vendég (vendéghívó) joggal rendelkezik, az meghívhatja bármelyik tanácsnokot vendégségbe.
  • Aki témaszerkesztési (moderálási) joggal rendelkezik, az a szövetségi fórumban az egyes topikoknál nem csak azt adhatja meg, hogy melyik legyen belső (vagyis csak belső joggal rendelkező tagok számára elérhető), hanem azt is, hogy melyik legyen ún vendég topik, vagyis olyan, amit a szövetségben vendégeskedő tanácsnokok is olvashatnak. Egy topik lehet egyszerre belső és vendég topik is, vagy akár külön-külön bármelyik, vagy akár egyik sem.

A meghívott tanácsnok részéről pedig a következőket:

  • A szövetség tagok lapján nem csak az egyes tagok nevét és tisztségét láthatja (mint bárki más), hanem a pontszámokat és azt is, hogy ki mikor volt utoljára aktív.
  • A szövetség diplomácia lapján nem csak a nyilvános egyezményeket láthatja (mint bárki más), hanem a titkosakat is, mintha csak tagja lenne a szövetségnek.
  • A szövetségi fórumban olvashatja az összes "vendég"-nek megjelölt topikot, és ezekhez hozzá is szólhat.
  • A szövetségi chatet olvashatja és hozzá is szólhat. Utóbbit a CHAT menüben a Szövetségi chat oldalon éri el, ahol felül megjelenik egy kis választó, ahol fel van sorolva a saját szövetsége és az összes, ahol vendégstátusza van.