Alapvető dolgok

A Zandagortica WiKi wikiből

Alapvető dolgok

A játékban a nyersanyagok körforgása bonyolultabb a hasonló stílusban megszokottnál (- kicsit talán a klasszikus Settlers c. játékhoz tudnám hasonlítani). Természetesen mindenki azonnal űrhajókat akar építeni és meghódítani a galaxist, de mint tudjuk a háború nagyon drága tevékenység. Az űrhajók gyártásához nagy mennyiségben van szükség drága nyersanyagokra. A drága nyersanyagok előállításához pedig megfelelő méretű és technológiájú ipar szükséges, amelyet a lakosság (munkások) működtetnek.

A lakosság

Lakosság adatok a bolygó adatlapon

A termelés alapja a munkás. A munkásokat a bolygó lakossága adja, számuk mindig a bolygó lakosságának fele. Természetesen nekik is igényük van szállásra és élelemre ezért azt biztosítani kell számukra. Elégtelen szálláshely vagy élelmiszer esetén a bolygó lakossága folyamatosan csökken.

Az ipar

Ipar és nyersanyagok

Minden háború alapja az erős és gazdag ipar, ennek felépítése nagy mennyiségű nyersanyag kibányászását és feldolgozását igényli. Az ipar az ökológiához hasonlóan kényes egyensúlyban van és részben támaszkodik annak erőforrásaira is.

A legalapvetőbb ipar feltétele, hogy legyen megfelelő mennyiségű:

  • energia
  • élelmiszer
  • lakosság (munkás)
  • lakóhely
  • fa- és kő kitermelés


Az ökológia

Élővilág állapot

Minden bolygón található egyéb élővilág is, amik az élelmiszeripar és a fa építőanyag forrását képzik. Ez - hasonlóan az igazihoz - sérülékeny egyensúlyt tart fenn az iparral. Az állapota a Bolygó adatlap, Ökológia oldalán ellenőrizhető. Ha véletlenül kihal egy ökológiai erőforrás, akkor az a Génbankból pótolható, az erőforrás neve melletti ikonra kattintva, viszont ez természetesen nincs ingyen.