Összevont flották

A Zandagortica WiKi wikiből

Lehetőség van olyan flották közt is hajókat átadni, amik nem egy ember tulajdonában vannak. Az egyetlen feltétel a közös szövihez tartozás, de ez csak az átpakolás idején kell, utána nem szükséges. Az így létrejött összevont flottának az összes olyan ember tulajdonosa, aki hajót tett bele. Hogy az irányítással ne legyen gond, mindig van egy "főtulajdonos", aki kezeli a flottát (plusz ha közösbe van téve, akkor bárki tudja kezelni, akinek ilyen jogosultsága van).

Aki a főtulajdonos, az bármikor átadhatja másnak az irányítást. Aki pedig nem, az bármikor kiveheti a saját részét. A saját rész típusonként számon van tartva, vagyis ha beraksz 1 kc-t, akkor 1 kc-t tudsz kivenni (ha csak közben nem történt csata, mely esetben a résztulajdonosok osztoznak a veszteségen).

A flotta adatlapján felül a tulajdonos mellett zárójelben megjelennek a résztulajdonosok, egyenérték szerinti százalékos megoszlással. Alul pedig az egyes részflották, tulajdonos és hajótípus szerint.

Fosztás és szuperfosztás esetén a résztulajdonosok is kapnak a zsákmányból. Mivel a flottának csak egy bázisa lehet, ezért a zsákmány a résztulajdonosok első bolygójára kerül. Foglalás esetén a főtulajdonos kapja a bolygót.

Az összevont flotta egyetlen flottának számít, vagyis a benne lévő koordinátorok, OHS-ek és anyahajók az egészre fejtik ki a hatásukat. Ha egy játékos csak harci hajókat gyárt, egy másik pedig csak segédhajókat, akkor összevont flottákkal ugyanazt el tudják érni, mintha mindketten mindkétfélét gyártottak volna.

FONTOS, hogy a hajók kivétele többféleképp történhet, viszont az eredmény is eltérő lesz. Ez a példa megvilágítja, miről is van szó:

Példa

Józsinak van 10 KC-ja és 10 Skorpiója egy flottában. Bélának pedig 10 Skorpiója és 10 Fregattja. Józsi átpakolja az összes hajóját Béla flottájába. Ekkor lesz egy összevont flotta 10 KC-val, 20 Skorpióval és 10 Fregattal, aminek a főtulajdonosa Béla, a résztulajdonosok pedig Béla és Józsi. A részflották:
  • Béla: 10 Skorpió, 10 Fregatt
  • Józsi: 10 KC, 10 Skorpió

Ezek után nézzünk meg több esetet:

1. Ha Józsi a saját részflottájánál arra kattint, hogy "részflotta kivonása", akkor visszakapja az eredeti flottáját, vagyis az eredmény:

  • egy sima flotta, ami tisztán Béláé, benne 10 Skorpió és 10 Fregatt
  • és egy másik sima flotta, ami tisztán Józsié, benne 10 KC és 10 Skorpió

2. Ha Béla átpakol 10 KC-t egy új flottába, akkor mivel az összes KC Józsié volt, az eredmény:

  • egy összevont flotta, amiben Bélának van 10 Skorpiója és 10 Fregattja, Józsinak pedig 10 Skorpiója
  • és egy sima flotta, ami tisztán Józsié, benne 10 KC

3. Ha Béla átpakol 10 Fregattot egy új flottába, akkor mivel az összes Fregatt Béláé volt, az eredmény:

  • egy összevont flotta, amiben Bélának van 10 Skorpiója, Józsinak pedig 10 KC-ja és 10 Skorpiója
  • és egy sima flotta, ami tisztán Béláé, benne 10 Fregatt

4. Ha Béla átpakol 10 Skorpiót egy új flottába, akkor mivel a Skorpiók vegyes tulajdonúak, és a rendszer nem tudja magától eldönteni, kinek a Skorpióira vonatkozik a pakolási parancs, az eredmény:

  • egy összevont flotta, amiben Bélának van 5 Skorpiója és 10 Fregattja, Józsinak pedig 10 KC-ja és 5 Skorpiója
  • és egy másik egy összevont flotta, amiben Bélának van 5 Skorpiója, Józsinak szintén 5 Skorpiója